2010-10-30
 22:38:01

Nu har vi ljus, här i vårt hus...







2010-10-30
 22:29:47

Trick or treat

Var över med små killarna till moren eftersom de skulle "trick or treata" tillsammans med kusinen och morbrorsan.

2010-10-29
 22:21:58

Lillesyrran

Strax innan jag skulle fylla 15 år blev jag storesyster igen. Lilla Emejie kom till världen tidigare än vad hon skulle och när man är 15 år och har fullt upp med allt vad det innebär att vara tonåring och identitetssökande så är det inte särskilt kul att få in en liten bebis i huset som bara skriker, spyr, bajsar och tar en massa uppmärksamhet och tid ifrån ens mor.

Så var det då...

Idag uppskattar jag och är oerhört glad över de stunder vi är med varandra. Hon är väldigt speciell och unik och ibland undrar man vart hon får alla sina konstigheter ifrån men fan vad grym hon är min lillesyster. Hon är otroligt vacker, intelligent, stark, envis, rolig och så mycket, mycket mer.


Jag tänker ofta på mina småsyskon och när sambon visade mig denna så var det spikat innan hon ens visste om det...Premiären here we come!



2010-10-25
 13:41:58

Fattig

Var på Partylite visning häromdagen och blev ganska många kronor fattigare.
Jag älskar allt som har med ljus att göra, speciellt nu när det blirvit ruggigare och mörkare ute.
Ett rum kan bli så mycket mer inbjudande bara med hjälp av ljus.

Har även hittat en del nya ljus grejer i en närliggande butik som jag har lagt pengar på.

Mitt enda dilemma är ju då att jag fixar och donar så som jag vill ha det men snart är det ju jul och då vill jag ju inte göra mig av med mina fina grejer för det är ju de som gör känslan för julpynt.
Måste försöka komma på en lösning på hur jag ska föra in julen med min inredningsstil.























Bild lånad av www.partylite.se

Den gröna har jag införskaffat ifrån Partylite

2010-10-24
 00:49:50

Varje dag lär man sig något nytt...

...och denna dag till ära fick jag lära mig att byta till vinterdäck av svärfarsan.
Skönt att det är gjort.

Idag var jag med stora killen på ögonkliniken, de kollade hans syn igen.
Han har perfekt syn...med glasögon. Ortoptisten sa även att han kommer nog alltid att få ha glasögon och vid 12 års ålder brukar man kunna skaffa linser om man vill.
Men det gick bra iallafall och nästa kallelse blir om c:a ett år och sedan är det optikern som får ta över. För då är han tillräckligt stor för det.

Idag var det även dags att se till att hitta vinterkängor till killarna. Till lill killen var det inga problem, vi hittade skor till honom i första affären vi gick i. Stora killen däremot har ganska breda fötter och därmed blir inte alla skor bekväma. Jag vet inte hur många olika affärer vi gick i men inga kängor var bra. Till slut fann vi ett par som han tyckte var bra tack och lov.
Man blev ruinerad på kuppen eftersom vinterkängor inte är det billigaste om man vill ha ett par sjyssta med bra kvalitet.

Vi avslutade shopping rundan med att handla inför veckan på Willys och sedan har vi bara myst framför tv:n och spanat film.

Lite kort från idag.

Förresten har inte nämnt att jag la in en ansökan till universitet och högskola så nu avvaktar jag på svar inför vårterminen. Hoppas, hoppas, hoppas.


Ha det gott!

2010-10-21
 13:02:59

Plan


Världen över diskrimineras flickor – bara för att de är flickor. Särbehandlingen börjar redan före födseln. Visste du att:

  • 96 miljoner unga kvinnor i åldern 15-24 inte kan läsa eller skriva?
  • 140 miljoner kvinnor har blivit könsstympade?
  • Varje timme dör 60 flickor eller kvinnor till följd av graviditet eller förlossning?
  • 28 000 flickor under 18 år gifts bort varje dag?

 

Stöd Plans insamling så att vi kan skapa förändring för flickor över hela världen!








http://plansverige.blogg.se

2010-10-21
 12:59:42

Jobbar

Oj oj oj, denna vecka är körig. Mycket att göra. Något inbokat varje dag.

Nu är jag på jobbet och tänkte bara dela med mig snabbt av morgondagen. Var på föräldraråd i stor killens skola. Vi fick besök av några kompisar som lagade mat till oss när jag kom hem från föräldrarådet. Nu var det killarnas tur att stå i köket, hahahah fast det egentligen för det mesta bara är en man i mitt kök, konstant nämligen min sambo som är så fin och duktig på att fixa middag jämt. Fajitas blev det iallafall. Mumsigt!

Idag kommer jag jobba fram till 20 ikväll. Inte kuligt men det är obligatoriskt så man måste.

Nu är min rast snart slut och måste hinna med några grejer innan dess så ha det gott!

2010-10-17
 19:17:12

Lördagens bravader

Vaknade ganska sent och gick upp och åt frukost, städade undan det som behövdes med hjälp av sambon och sen spelade jag lite Xbox 360, köpte nämligen 2 nya spel i fredags.
Sen lagade sambon lunch och sen åkte vi och lämnade stor killen hos sin pappa.

Därefter körde vi till Skäris för att kolla jeans till sambon och jag ville hitta ett par svarta byxor.  När vi väl har kommit till provrummet ville lillkillen bajsa så jag la ifrån mig det jag skulle prova och sprang på toa med honom. Det som är kruxet med att gå och handla i köpcentrum med småbarn är att man alltid måste se till att ha växel på sig eftersom de alltid tar betalt på toaletterna.
Inför avgiftsfria toaletter!!!
Med detta ville jag då säga att jag INTE hade någon växel, så vad händer? Lillkillen kissar ju naturligtvis på sig.
Eftersom jag ett par dagar tidigare lånat sambons Visa-kort så hade ju jag det i min väska.
Så jag ringer, han springer, hämtar Visa, springer och köper byxor och springer tillbaks varav jag och lillkillen då står och väntar. När detta projekt äntligen var avslutat så börjar det närma sig stängningsdags så vi iler iväg och köper jeansen som sambon ville ha och letar febrilt efter ett par byxor till mig. Till slut hittade jag ett par coola leggings som det fick bli.

Snabbt bar det iväg till lill killens farmor för att lämna av honom och sedan hem för att påbörja omvandlingen inför kvällen.

Vår kära Gurmo skulle nämligen firas inför hans 27-åriga födelsedag. Så först samlades alla på Ljunggrens på söder. Efter en stunds alkoholintag så bar det vidare till F12 där Taro och Simon spelade skivor. Efter ännu en stunds alkoholintag var det då dags att börja tänka på refrängen så första stopp Mcdonalds och därefter hemåt.


                                 Jag på Ljunggrens

Vaknade sent idag igen och efter någon timma kom leveranskillarna från MIO och lämnade vår rätta soffa. ÄNTLIGEN!

Sedan åkte vi och hämtade lill killen , shoppade lite inför veckan och nu inväntar vi stora killen som är på väg hem från sin pappa.

2010-10-16
 13:04:29

Dagens låt!

Underbart skön låt
2010-10-11
 22:51:01

One week

Har kommit underfund med att jag behöver arkivera tankar och händelser si sådär med en veckas mellanrum, vilket blir genom bloggen.
Jag kommer på mig själv att vilja skriva ner när det är något i tanken jag inte kan släppa men så finns det så mycket annat i vardagen som tar över tidsmässigt så det blir inte av.

Ja, vad har hänt senaste veckan?

Jo förra veckan började med att jag kände mig ganska mörbultad i kroppen speciellt i ryggen och antog att det var för att jag stått ute och huttrat i c:a 3 timmar då vi inte kunnat slå av larmet på bilen för att ta oss ifrån kusinen som vi varit på fika hos. Så fort jag kom hem från jobbet la jag mig i sängen och somnade som en stock.

Dagen därpå vaknade jag upp med feber och fortfarande jätteont i ryggen men även magen som jag fick medicin för, måndagen veckan innan.
Magen vart värre trots medicinen.
Låg med feber i 3 dagar och ont i rygg och mage.

På onsdagen fick kusinen en liten son vid 9-tiden på morgonen så vi växlade några ord vid lunch.

De ringde även från Mio till sambon och sa att de skulle komma på tordagen och leverera våra nya möbler som vi väntat på i 7 veckor.

Torsdagen=dagen D. Äntligen skulle våra möbler komma. Ja, de kom. Hela vårt köksmöbelset men soffan var det fel på.

Soffan var packade i 2 kollin och inget av de fick plats i hissen så killarna fick montera loss ena armstödet på ena delen och då fick den plats i hissen och sedan fick de ta andra delen upp för våra 5 trånga trappor för att det sedan visar sig att det är fel på den soffa vi fått.
Sambon kontaktade Mios kundservice som hänvisade honom till butiken som hänvisade honom till lagret som hänvisade honom till leveranskillarna.
Problemet var ju då att vi hade beställt en soffa formad som ett U och den längsta delen på soffan skulle vara på höger sida sett framifrån men vi fick en med längsta delen på vänster sida.
Leveranskillarna hade ju redan åkt när jag upptäckte att den var felvänd.
När sambon pratar med levernskillarna slutligen så visar det sig att vi har fått någon annans soffa levererad hem till oss.
De skulle hämta vår soffa på lagret och komma över med den.
Överlyckliga blir vi då.
Men ropa inte hej....
De kommer med en exakt likadan soffa som den de tidigare levererat.
Helt sjukt.

För att få ett avslut på denna långa historia så är nu vår soffa som vi skulle haft beställd på nytt och tills den kommer får vi behålla den felvända i ytterligare 7 veckor uppskattningsvis.

I går var vi och tittade på "Dumma mig" med killarna. Den var helt ok men inte lika bra som jag trodde den skulle vara. Men stora killen satt och skrattade konstant.

2010-10-02
 21:18:42

Lill killen och Mr Potato head

img_6807 (MMS)

Lill killen och Mr Potato head

2010-10-02
 21:14:35

minus 1 barn = blandat

Tja!

Idag startade dagen med en mysstund med alla tre killar i sängen. Sedan vart det frukost.
Satte igång en maskin tvätt då vi har överflöd av smutstvätt som jag måste beta av.
Efter att tvätten var klar gjorde jag iordning ett bad till små killarna och duschade sedan de.
Sedan fastnade jag...fast vid Fable 2. Det spelet borde vara klassat som beroendeframkallande.
När jag väl slitit mig från spelet var det dags att fixa lunch och göra sig iordning för att röra sig hemifrån.
Till lunch blev det pannkakor. Mumsigt!

Vi åkte iväg allihop för att lämna av stora killen hos sin pappa, det stundade bröllop för faster idag. Hoppas de får kul. Anledningen till rubriken är att det är ju blandade känslor inför att man blir minus ett barn över någon dag. Samtidigt som jag vill att han är med sin pappa och han själv vill ju det också så saknar man honom och det är någon som fattas. Samtidigt som det underlättar för att när små killarna är på skilda håll så existerar inga konflikter vilket man tampas med dagligen och när de varit på skilda håll och fått sakna varandra så är de mer kärleksfulla gentemot varandra när de väl ses igen.

Men sedan bar det iväg för oss resterande 3 mot stan. Vi skulle ha gått på bio men blev förskräckta när vi kom fram för att där vi parkerat kostade det 60:- i timmen att stå parkerad. Så vi gick runt en snabbis i stan och inhandlade några nya klädesplagg till små killarna som är välbehövligt just nu. Eftersom den stora killen sett Toy Story 3 med sin pappa har den lilla tjatat om att han också vill se den ¨så då drog vi en sväng till Kungens kurva och kollade på den där.


Bild lånad från feliciakyrling.blogg.se

Nu är vi hemma och jag ska försöka plocka lite av det som ligger framme och sen när lill killen somnat kanske vi spanar på en film eller så fastnar jag väl vid Fable 2 igen.


Bild lånad från phantomsmedia.blogspot.se

Ha det gott!