2010-09-28
 17:25:57

Solen skiner utomhus...suck

Hej
Har varit hemma både igår och idag då jag har haft ont i övre delen av magen i över en veckas tid nu. Plus att i helgen fick jag vid flera tillfällen en jätte äcklig känsla, blev typ yr och det blev alldeles gråsuddigt för ögonen. Kändes som om jag skulle svimma.
Var hos läkarn i måndags och han sa att det låter som magkatarr. Han gav mig rådet att absolut inte dricka kaffe. Hur ta mig sjutton ska det gå till när jag dricker minst 5 koppar per dag? Jag lever på kaffe typ.
A ja men eftersom jag vill bli kvitt smärtan får jag väl ta honom på orden så jag har tagit min medicin för magen som jag fick och inte druckit något kaffe på hela gårdagen och halva dagen idag...men...inte ska man bara för att bli kvitt en åkomma få dras med en annan. Nu kan jag f-n knappt röra huvudet pga att jag inte druckit något kaffe. Huvudet håller på att sprängas.
Därför var jag tvungen att ta en liten kopp kaffe. Vad hände då? Just precis, ont i magen igen.
Vad gör man?

Igår så införskaffades en Xbox 360 till vårt hushåll av sambon. Jag var en aning skeptisk till det för att jag tycker att det är så mycket pengar de kostar, såna där konsoller. Men det var riktigt mysigt att spela mot varandra och sedan fick vi med ett spel vid namn Fable 2 vid köp av en extra handkontroll. Det var exakt ett sånt spel som jag gillar, lite Zelda känsla över det. Jag fastnade.

Jag är på god väg med att införskaffa alla tillbehör till vardagsrummet och köket inför att vår nya soffa och köksmöblerna kommer hem.

Till vardagsrummet har jag köpt:
- Kuddar att smycka ut soffan med
- Gardiner
- Vardagsrumsmatta
- En bordsduk/tablett att ha på sidobordet
- 12 värmeljuslyktor till vardagsrumsbordet (medföljde vid köp av bordet)
- Tv-bänk

Detta fattas till vardagsrummet:
- Taklampa
- Nytt datorbord
- Stol till datorbordet
- Ljus och lyktor
- samt övriga smådekorationer för att få till en mysig känsla.

Till köket finns det lite mer att inhandla än till vardagsrummet
Det som är köpt till köket är:
- Gångmatta
- Rumsmattan som vi tidigare haft i vardagsrummet får flytta in till köket och detsamma gäller taklampan.

Det som fattas till köket är:
- Gardiner
- Stolsdynor
- Tavelhyllor
- Dekorationer till tavelhyllor
- Ny mikrovågsugn
- Övriga dekorationer som exempelvis någon snygg kakeldekor etc.

Det ska bli så skönt när våra nya möbler kommer. Längtar!

Idag hade stora killen fotografering i skolan. Hoppas det inte dröjer allt för länge innan bilderna kommer. Tycker det är så himla spännande och se hur fina mina barn blir på bilderna.
Snyggingar helt enkelt!

Nä nu är det dags att kolla vad som ska lagas till middag.

Ha det gott!





2010-09-26
 09:40:24

Allt blir inte som man tänkt sig

Igår var tanken att vi skulle göra 2 grejer med barnen för att ha lite kul.
Men allt blir inte som man tänkt sig...
Vi åkte till ett lekland till en början och barnen sprang, klättrade, hoppa mm av sig sedan var det dags att gå på bio, Toystory 3 tänkte vi oss.
Vi åkte från leklandet mot biografen och på väg från parkeringen till biografen så börjar lill killen kräkas.

Det var bara att vända hem, stackarn mådde inte alls bra. Sedan kräktes han några gånger till och när vi väl kom hem la han sig och sov och när han vaknade var han pigg som en lärka. och har inte spytt sen dess.

Väldigt konstigt, vad kan det ha varit som gjort honom dålig en kort stund.
Ätit något konstigt? Nån bakterie han fick i sig vid leklandet som han behövde få ur sig? Ingen aning verkligen men nu mår han bättre iallafall.

På kvällen lagade vi till en god middag, hasselbackspotatis med rostbiff, pepparsås och sallad. Sedan kom 2 kompisar förbi med passion cheesecake till efterrätt. Mumsigt! 

2010-09-25
 11:01:19

Barnasinne

Idag vill vi göra något roligt med barnen.

Tror det blir 2 roliga saker som vi gör idag om allt går som planerat.

Nu är det dags för mig att laga lunch innan det bär iväg.

På barnens begäran så blir det hemmalagade hamburgare men för att ha lite inflytande som förälder så får det bli grovt hamburger bröd istället för vitt bröd.

På återseende!

2010-09-25
 10:54:45

"Tjej-kräft-klittan"

Förra lördagen så hade vi tjejkväll!

Himla gött var det. Goa tjejer, gott vin, god mat, girly music, rosa tema och skön stämning helt enkelt.

Här är några bilder från det.




Kräftor, smörgåstårta, fetaost och spenatpiroger, enchiladas, skagenröra och tonfiskröra på baguette och sallad var det som serverades till förtäring


En bag-in-box i form av en handväska är ett måste under en tjejkväll enligt papichulo


Finaste vännen man kan ha men usel värdinna må jag säga, men grym blev kvällen iallafall.
Älskar dig Papichulo!

2010-09-16
 22:32:06

Åldersnojja

Jag känner mig väldigt sliten. Har gjort det hela veckan. Som att man är halv krasslig på nåt vis. Vet inte riktigt.

Brukar kolla på "Biggest loser", både amerikanska och svenska versionen och jag diggar Jillian bäst.
Hon är stenhård.
Idag kollade jag på hennes egna program "Losing it with Jillian". Det programmet är till och med bättre än Biggest loser. Där går hon nära inpå en familj vilket jag gillar, program som får en nästan falla i tårar för att man känner med människorna som är med.

Jag blir så inspirerad av alla dessa människor som är överviktiga och går ner så otroligt mycket i vikt. Jag skulle också vilja gå ner 10 kg. Jag funderar på om jag inte ska ta tag i det nu när det börjar bli mörka tider och man kommer sitta inne allt mer.

Jag vill inte vara såhär trött hela dagarna och tröttare lär man ju bli då dagarna blir kortare och kortare och mörkret faller inpå. Håller man igång så blir man ju automatiskt piggare.

Men jag funderar på hur jag ska starta. Ska jag göra ett schema? Ska jag sätta upp slutdatum eller startdatum till att börja med?

Eftersom jag numera kör bil så blir man ju mer stillasittande än vad man tidigare varit. Ännu ett skäl till att sätta igång.

Igår skulle storesyrran kommit från USA enligt farsgubben. Har inte hört något från någon och jag orkar inte anstränga mig för det känns som om det alltid är jag som anstränger mig vad gäller sådana sammankomster.

För 3,5 vecka sen så beställde vi ny soffa och nya köksmöbler. De sa att leveranstiden är mellan6-8 veckor, men jag vill inte vänta längre. Vill ha de nu.


Bild lånad från www.mio.se (vår soffa är i svart och inte i grå)


Bild lånad från www.mio.se

Vi har köpt ett nytt vardagsrumsbord och lite extra pynt som kuddar och gardiner etc.
Det kommer bli så grymt snyggt om jag hittar allt jag behöver för att få det så som det ser ut i mitt huvud. Måste hitta en fin matta i rätt färg och en snygg vardagsrumslampa att ha i taket som passar med färger och stilen jag vill ha.

Usch, sitter bara och skriver medan jag kollar på VMA´s men jag borde egentligen gå och lägga mig då  jag öppnar på jobbet imorgon.

Igår var jag på föräldramöte i stora killens skola. Jag är den där jobbiga morsan som ska ifrågasätta och räcka upp handen konstant. Jag kände mig liiite uttittad av både fritidspersonalen och de andra föräldrarna när jag frågade lärarna om vart man kan ta del av deras kvalitetsredovisning, arbetsplan och likabehandlingsplan och hur de involverar barnen i framtagandet av dessa. Jag har all rätt att ifrågasätta detta...fan att jag inte frågade hur de arbetar med att göra föräldrarna delaktiga i dessa. Åh, vad bra det ska jag ta upp när jag ska på föräldraråd för en sådan förälder passade jag även på att bli. 

Lördag kväll blir det tjej-kräft-knytis med rosa tema.
Det kommer bli grymt kul med en hel kväll med tjejerna. Stora killen är förmodligen med mormor då han sett framemot det och lillkillen skulle förmodligen med farmor ut på landet.

Vad karlen min ska ha för sig återstår att se.

Men på söndag ska vi gå och rösta så hoppas man inte dricker allt för mycket vin så man inte stoppar fel lappar i kuverten eller nåt.

Nä nu måste jag hänga upp den sista tvätten innan det är dags att sussa.

Ha det gott!
2010-09-03
 21:21:12

Svängde förbi mormor en stund. Så himla my...

img_6807 (MMS)

Svängde förbi mormor en stund. Så himla mysigt att göra det och bara ta en fika och chitchatta lite. Nu ska jag snart slänga i mig min hemmagjorda pizza, väldigt nyttig är den också. Degen gjorde jag på grahamsmjöl och har sedan slängt på mozzarella, tonfisk, lök, paprika, champinjoner och svarta oliver, mums! Kolla in konstverket, Leonardo da Vinci släng dig i väggen!

2010-09-02
 22:36:22

Astmatiker

Igår arbetade jag från kl 6:45-19:00, väldigt lång dag men dagarna går relativt fort när man trivs på jobbet. Men med arbetstider som gårdagen innebar det alltså att jag knappt hann va med familjen.
Så sambon fick sköta lämning och hämtning och allt annat därtill.
När jag kommer hem så hör jag att stora killen hostar något så förskräckligt. Då berättar sambon att när han hämtade honom från skolan så sprang stora killen runt i bara t-shirt och shorts, utomhus.
Stora killen har då tagit på sig t-shirt och shorts på gympan, haft gympa, duschat och sen tagit på sig t-shirten och shortsen igen. VARFÖR? Jo, det ska ni få höra.....solen var ju framme.
Det är ingen behaglig temperatur ute längre men det funkar ändå för.......SOLEN ÄR JU FRAMME!
Eftersom han har förkylningsastma så åkte han ju på snorig näsa och hostan på köpet.
Så jag var tvungen att stanna hemma från jobbet idag och preparera honom med astma medicinen.
Självklart förklarade jag ju för honom att vi sätter på honom långbrallor och college tröja just för att han inte ska bli förkyld för att det inte är så varmt som man tror bara för att....SOOOOLEN ÄR FRAMME!

Igår fick jag även möjlighet att hjälpa den stora killen med sin första läxa. Det var en matematikuppgift som de fått i läxa vid namn "Sifferdeckaren" och syftet med den uppgiften var att kolla i kylskåpet efter saker som man hade en/ett utav och sedan skriva eller rita det i sitt häfte.
Vilken tur att kylskåpet inte var tomt...hehe!

Lill-killen har ju börjat på storbarnsavdelning på förskolan och det kommer nog ta lite tid för honom att anpassa sig för att just nu har vi problem med lämningen. Han får ont i magen så fort man säger att det är dags att gå till förskolan. Han tycker att många av de större killarna är elaka och eftersom han inte känner sina nya fröknar så bra så vet han inte riktigt hur han ska hantera deras tillsägelser eller sätt att agera. Det tar ju tid att lära känna någon och han är lite avvaktande till en början innan han väl lär känna någon. Hoppas att det blir enklare framöver för man vill ju inte att ens barn ska få ont i magen för att det är dags för förskolan.

Jag har varit ganska kort i mina inlägg här på bloggen men har funderat just över det och visst man ska vara försiktg med vad man skriver etc etc men det jag skriver i den här bloggen är till för att få skriva av mig vilket jag tycker är skönt, att få ner tankar och funderingar kring dagen eller i överlag för att sedan kunna gå tillbaks till och reflektera över. Jag är ju just nu i en fas då jag vill klättra i min egen utveckling eller jag vet inte hur jag ska förklara. Mitt fokus är strävan. Så jag strävar efter att skriva mer, längre och utförligare i blogg eftersom jag ser på den som en dagbok så att jag kan gå tillbaks senare och verkligen granska och reflektera över mig själv, mina prestationer och tankegångar för att se om det jag strävat mot har uppfyllts och sedan fortsätta sträva mot nya mål.


Men just nu går mina tankar till hur skönt det skulle vara att lägga sig och sova så nu lämnar jag dig.

Godnatt!


Glöm inte...solen e framme!


 

2010-09-01
 22:18:42

Meningen

Det var inte meningen att jag skulle börja studera denna termin, allt har pekat åt det.

Det var nog meningen att jag skulle arbeta in mig på det nya stället.

Nu har det gått c:a 3 veckor sen jag började där och det känns grymt bra. Jag trivs.

Nu börjar jag få tillbaks den känslan som jag haft på morgnarna under min första tid i detta yrke.

Viljan och lusten att gå till jobbet. Att man känner att det är roligt att gå till jobbet.

Ska sussa inför en ny dag på jobbet imorgon.

Redan torsdag, veckorna går så snabbt.

GOdnatt